Havsvattenståndet vid Hangö är för tillfället minus 60 centimeter. Vattenståndet har den här månaden sjunkigt kraftigt och för tillfället varnas det för lågt havsvattenstånd på stora delar av Östersjön.
Det positiva med det låga havsvattenståndet är att det i bästa fall också kan betyda en riktigt god miljönyhet.
Det berättar Marko Reinikainen som är direktör för Tvärminne zoologiska station vid Helsingfors universitet.
Det låga havsvattenståndet kan i bästa fall betyda en riktigt god miljönyhet. Nytt syre från Atlanten kan göra bottnarna i Östersjön friskare, om vi får starka vindar.
Marko Reinikainen säger att man åtminstone kan hoppas på en ganska stor, positiv miljöpåverkan.
- För när det är riktigt lågt vatten - och om det samtidigt råkar bli kraftiga vindar eller stormar som pressar vatten från Atlanten in i Östersjön - så kan man få saltvattenpulser. Då kan man tänka sig att man skulle få in syrerikt vatten i Östersjön och den här vägen göra bottnarna, som nu lider av syrebrist, friskare.
Om det går så här, är nog ett ökat torskbestånd den förändring som folk mest skulle märka, tror Reinikainen.
Restriktioner för Barösundsfärjan
I färjetrafiken i Barösund i Ingå har restriktioner införts.
Normalt tar Barösundsfärjan last på maximalt 60 ton, men för tillfället råder andra viktbegränsningar på färjan - eftersom det finns risk för bottenkänning för färjan som har ett djupgående på 2,2 meter.
Lastkapaciteten har minskats med tre femtedelar - färjan tar nu ombord maximalt bara 24 ton. Begränsningen är i kraft tillsvidare, meddelar Finferries.
Skåldöfärjan kör däremot med full last.
I både Hangö hamn, Skuru hamn och Ingå hamn löper fartygstrafiken normalt trots det låga havsvattenståndet, enligt uppgift från hamnarna.
Farleden i Pojoviken upp till Skuru hamn är djup på de flesta ställen, endast på ett område vid broarna i Ekenäs är det grundare, med normalt 4,9 meters djup.
Farleden in till Ingå hamn är på det grundaste stället normalt 13 meter djup, och hamnbassängen är 7,8 meter djup.